Biografie

 

Opleiding

· HAVO Bisschoppelijk College Weert 1978
· Schoolmuziek Conservatorium Maastricht 1983
· Docerend Musicus Blokfluit 1984
· Uitvoerend Musicus Blokfluit 1986

Werkzaamheden

· Docent muziek in het Voortgezet Onderwijs Philips van Horne SGS
· Zanger van Franse en Nederlandse chansons

 

1984 - 1994
Fons Heuvelmans startte samen met Hans Kwaspen (gitaar) en Cor Schroën (basgitaar) het trio Tarentelle (genoemd naar het gelijknamige nummer van de Franse chansonnier Yves Duteil). Hun eerste optreden gaven ze tijdens een koffieconcert van Jongerenvereniging Unit in Stramproy.
In dit jaar werd het trio voor het eerst uitgenodigd voor de finale van het concours Charles Trenet, georganiseerd door de Alliance Francaise. Ze behaalden tijdens dit concours een tweede prijs. Tussen 1984 en 1994 volgden optredens voor regionale radiostations en allerlei openluchtmanifestaties. Op het jaarlijkse festival “Festeynder” in Nederweert-Eind waren ze vaste gasten.

1994
In mei van dit jaar werd de eerste CD “Au Naturel” uitgebracht. De CD werd geproduceerd en opgenomen door Cees de Wit. Een CD met voornamelijk covers van artiesten als Duteil, Brassens, Moustaki en Béart. Daarnaast stond er een nieuw nummer op met muziek van Frans van der Heyden en tektst van Hub aan den Boom, “Troubadour de nos rêves”. Dit nummer, regelmatig te horen op Radio 1 tijdens de Tour de France, bleek het begin te zijn van een samenwerking met tekstdichter Hub aan den Boom.

1996 - 1997
In deze periode werkten Heuvelmans en aan den Boom aan een aantal chansons die de basis vormden voor een nieuwe CD met louter eigen werk. Op 23 februari 1997 werd Tarentelle voor de vierde keer finalist van het Concours de la chanson in de Kleine Komedie in Amsterdam. Dit keer bestond de inzending uit twee eigen nummers. Met deze nummers “Le pays que tu ne connais pas" en "Si je garde ma liberté" behaalde Tarentelle een tweede prijs.

In samenwerking met producer Franck van der Heyden, arrangeur van onder meer de Heineken Night of the Proms en het Metropoolorkest startte Tarentelle in december 1997 met de opnamen van de CD “Invitation”, die op zondag 10 mei in het Munttheater in Weert werd gepresenteerd.
De CD “Invitation” werd door de regionale radiostations enthousiast ontvangen en gedraaid.
In 1998 speelde Tarentelle tijdens de after-party van een van de laatste Nederlandse optredens van de Franse chansonnier Gilbert Bécaud in het Maastrichtse theater de Bonbonnière. Ook live-optredens in radioprogramma’s van Omroep Brabant en o.a. Trefpunt van L1.

1999 – 2000

In deze periode werkten Heuvelmans en aan den Boom opnieuw aan een nieuw album. Fons Heuvelmans besluit om als zanger alleen verder te gaan. Voor het nieuwe album “Ombre et Soleil” zoekt hij de medewerking van producent en basgitarist Rogier van Wegberg en gitarist Patrick van Gerven.
Het album werd door 3 regionale omroepen gekozen tot “CD van de Week”.
Heuvelmans presenteerde de CD wederom in het Munttheater in Weert. Verder volgden dit jaar optredens in de Kleine Komedie in Amsterdam en in het Radioprogramma Volgspot.

2001 – 2002

Aan het uitgebreide repertoire van Franse nummers (covers en eigen werk) werd in 2001 ook Nederlandstalig repertoire toegevoegd. Dit resulteerde in het voorjaar van 2002 in een productie van de CD “Altijd Mooi” met teksten van Pierre Vossen en muziek van Peter Gerits. Voor de opnamen tekende wederom producer Rogier van Wegberg. De CD werd uitgeroepen tot “CD van de Week” bij Omroep Zeeland.

2003
Met het liedje “Altijd mooi” bereikt Fons Heuvelmans dit jaar een finaleplaats in het Open Podium van het NCRV radioprogramma Volgspot.
Fons Heuvelmans werkt momenteel aan een theaterprogramma dat op 8 mei 2004 in première zal gaan in het Munttheater in Weert. Dit programma met als titel “Rood, Wit Blauw - Bleu, Blanc Rouge” zal bestaan uit een mix van Frans- en Nederlandstalig repertoire. Hij zal muzikaal worden bijgestaan door Mayke Rademakers (cello), Patrick van Gerven (gitaar), Rogier van Wegberg (basgitaar) en Harry Swinkels op piano en accordeon.